Krupka

×Details

Libušín 246/1
417 41 Krupka,
Get Directions →

Krupka med ca 13.000 indbyggere opstod som bosættelse med henblik på tin minedrift i i 1300 tallet , Krupka blev ophævet til byrettigheder i 1478. Byen har i dag en meget velbevaret gammel bydel og tidligere tiders økonomiske styrke afspejles bl.a. i de flotte kirker.

De nederste de af byen ligger i 340 meters højde og byen er udgangspunkt for en stolelift der fører til toppen af Komari Vizka der ligger i 806 meters højde , herfra er der en fantastisk udsigt ud over området.

Seværdigheder i Krupka 

Den gamle bydel. her finder du en lang række flot dekorerede bygninger og kirker.

Det gamle rådhus med statuen af Frantisek Xavier fra 1717.

Krupka borgen , tårner sig højt hævet over byen , oprindeligt blev borgen anlagt i 1330.

Klosteret i Bohosudow blev opført i årene 1701 – 1708.

Stary Martin museum er et minemuseum åbnet i 2000. Krupka og minedrift har altid været tæt forbundet , så et minemuseum må jo være på sin plads. Man har bl.a. rekonstrueret en minetunnel så du har mulighed for at se arbejdsforholdene for minearbejderne. Der er desuden en større udstilling af mine materiel.

Stoleliften til toppen af Komari Vizka , det er for øvrigt Bøhmens ældste stolelift. Prisen for en billet er blot 10 D.kr. , så det er da en billig fornøjelse.

På skiferie i Krupka

Det kan også lade sig gøre at stå på ski i Krupka. Fra Komari Vizka er der skiløjpe. Det er ikke noget stort skisted men til gengæld er priserne også helt i bund.

 

+Meta

Posted:

Author:

Category: Tjekkiet

Tags: ,